KREVETY

Česky: Krevety
Latinsky: Caridea
Anglicky: Shrimps

Krevety jako živočichové náleží do skupiny korýšů, která obsahuje více než 2000 popsaných druhů. Krevety obývají všechny oceány i moře a velmi dobře se jim daří i v brakických vodách při ústí velkých řek. Jejich měkké tělo chrání vnější chitinový krunýř, který pravidelně svlékají s tím, jak rostou. Komerčně je významných kolem 20ti druhů a na trh jsou dodávány v široké škále opracování a velikostí od cca 1 – 15 cm jako celé, loupané, nebo předvařené. Mají velmi tuhou svalovinu, která má silnou „rybí“ chuť a je považována za delikatesu, která si v poslední době získává stále více příznivců i u nás. Celková příprava krevet ke konzumaci není pro našince úplně jednoduchá a proto pod značkou NAUTIC najdete prozatím pouze krevety vyloupané, připravené k přímé kuchyňské úpravě.

 Tipy na přípravu: grilování (větší druhy, loupané s ocáskem), vařené do salátů, omáček a dresingů (menší druhy, loupané bez ocásku,  tzv. koktejlové)

Prodejní balení NAUTIC:

Krevety koktejlové 200 g (malé, loupané bez ocásku)
Krevety Gambas 200 g (větší, loupané s ocáskem)

Nutriční hodnoty (ve 100 g výrobku):